29 October, 2013

Προκαλώντας τους hackers

I challenged hackers to investigate me and what they found out is chilling (via Pando Daily)
By Adam L. Penenberg On October 26, 2013It’s my first class of the semester at New York University. I’m discussing the evils of plagiarism and falsifying sources with 11 graduate journalism students when, without warning, my computer freezes. I…

18 October, 2013

Ο Λίθος του Ιωάννη.


Εν όψει του χειμώνος, χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο μετεωρολογικό σταθμό.
Ιδού ένας τέτοιος, αποτελεσματικός ακόμα και για φαινόμενα τύπου Tornado (Τυφώνες).



11 October, 2013

"Stayin' Alive" των Bee Gees

"Stayin' Alive" των Bee Gees

Places That Don't Look Real


1. Bamboo Forest (China)
Image credits: Yuya Horikawa | Tomoaki Kabe

2. Black Forest (Germany)

Image credits: Andy linden

3. Fields of Tea (China)

Image credits: unknown

4. Hang Son Doong (Vietnam)

Image credits: Carsten Peter

10 October, 2013

Ανακαλύφθηκε η Πύλη του Άδη στην Μεσσηνία... ένας αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός

Aμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!
Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!! Ναι όσο απίστευτο και να...φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε... ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς.
Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά. Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού "Βαλύρα", όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες.
Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός. Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν.
Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!




07 October, 2013

NA ΘΥΜΑΣΑΙ!!!!!!

Μία ψυχολόγος περπατούσε ανάμεσα στο κοινό της όση ώρα τους μιλούσε για την διαχείριση του άγχους.

Την στιγμή που ύψωσε ένα ποτήρι με νερό, όλοι σκέφτηκαν ότι θα έκανε την κλασική ερώτηση "είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο;".


Αντί για αυτό όμως, εκείνη, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της, έκανε την ερώτηση: "Πόσο βαρύ είναι ένα ποτήρι με νερό;"



Διάφορες απαντήσεις ακούστηκαν με διακύμανση από 100 ως 300 γραμμάρια.

Εκείνη απάντησε: "Το απόλυτο βάρος του δεν έχει σημασία.

Εξάρες !!!




03 October, 2013

H γνώση είναι δύναμη !


Κατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσου στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες "ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! "
Ολοι ξαπλωσαν κατω ησυχα. Αυτη η μεθοδος,ονομαζεται "Mind Changing Concept", ελληνιστι σημαινει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Τότε, μια πελατισσα στηθηκε καπως προκλητικα σε ένα τραπεζι, περιμενοντας ισως κατι διαφορετικο από τους ληστες να της κανουν. Ο ενας ληστης λοιπον, της λεει. "Σοβαρεψου κυρια μου, προκειται να σας ληστεψω, όχι να σας βιασω! "
Αυτή η συμπεριφορα ονομαζεται
"Being Professional" ελληνιστι επαγγελματισμος, δηλαδη να εστιαζεις την προσοχη σου σε αυτό που εχεις εκπαιδευθει.

01 October, 2013

Παράξενοι αρχιτέκτονες...

....ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ & ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ......
 Ίσως για αυτό πολλοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές προσπαθούν να βρουν την λύση για το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας μέσα στην θάλασσα ή πάνω σε αυτή.

1. Ocean Flower, Μαλδίβες


Πρόκειται για ένα συγκρότημα 185 πλωτών επαύλεων, που κατασκευάζει η Ολλανδική εταιρεία Dutch Docklands, στις Μαλδίβες και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί την επόμενη πενταετία. Κάτω από την κατασκευή υπάρχει ειδικό μπετόν παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι Ολλανδοί για να φτιάξουν τα πλωτά σπίτια τους ενώ καλώδια σαν αυτά των γεωτρήσεων συγκρατούν τα σπίτια ώστε να παραμένουν ακίνητα.

2. The Citadel, Ολλανδία

Φανταστείτε ένα ολόκληρο χωριό 60 σπιτιών πάνω από την θάλασσα! Πρόκειται για τη λύση που πρότεινε ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Koen Olthuis ώστε οι συμπατριώτες του να γλυτώσουν, μια και καλή, από τις πλημμύρες, ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην Ολλανδία. Το Citadel θα βρίσκεται στην πόλη Naaldwijk και θα έχει δυνατότητα κατασκευής και άλλων κατοικιών αν χρειαστεί στο μέλλον.